Yükleniyor Etkinlikler

« Tüm Etkinlikler

  • Bu etkinlik geçti.

Siber Sigorta: Yeni Çağın Dijital Koruyucuları

15 Aralık 2021 @ 19:30 - 21:00

Etkinliğe katılmak için tıklayınız.

(Etkinlikten 10 dakika önce aktif olacaktır.)

Dijital alanda dönüşüm etkilerinin hızla artması, teknoloji ve hukuk uyum yaklaşımlarındaki gereksinimlerin değişmesi, önlenemeyen siber saldırılar, bilgi güvenliği yetersizlikleri gibi birbirinden farklı kurumsal teknoloji risklerinden kaynaklanan kayıplar, tüm kurumları bu riskleri bertaraf konusunda harekete geçirmiştir.

Bu etkinliğimizde; Ekim ayında gerçekleştirilen ISACA Conference Europe notları paylaşılarak, hızla artan dijital dönüşüm hareketinin kurumlara sağladığı fırsatların yanısıra beraberinde getirdiği risklere işaret edilerek dünyada ve ülkemizde hızla büyüyen, önümüzdeki üç yıl içinde pazarının 27,8 milyar dolar seviyelerine ulaşması öngörülen bir risk transfer metodu olarak Siber Risk Sigortası ele alınacak, uygulama methodu ve faydaları değerlendirilerek geleceğe dönük bir bakış açısı sunulacaktır.

Konuk: Onur Korucu, CISM, CDPSE, Associate Director, Technology Risk Advisor, Grant Thornton, Ireland

Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde lisans ve ilk yüksek lisans (M.Sc) eğitimlerini tamamlamıştır. İkinci yüksek lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Hukuku yüksek lisans (LL.M) programında tamamlayıp,  dünyanın en iyi üniversiteleri arasında gösterilen University of Cambridge’de İş Analitiği (Business Analytics) eğitimi almıştır. KPMG ve PwC gibi profesyonel denetim ve danışmanlık hizmetleri veren şirketlerin İstanbul ofislerinde Siber Güvenlik, Bilgi Güvenliği ve Veri Koruma hizmetleri kapsamında yönetici olarak çalışmış olan Onur, kariyerine Grant Thornton Ireland bünyesinde Technology Risk Advisory ekibinde Associate Director olarak devam etmiştir.

İş dünyasının önde gelen dergilerinden Harvard Business Review yazarı olan Onur, aynı zamanda 2021 yılında yayınlanan “Veri Güvenliğinin İyileştirilmesi Sürecinde Küresel Standart, Çerçeve ve En İyi Uygulamaların Hukuki Uyuma Desteği” adlı kitabın yazarıdır. 2017-2019 yılları süresince IAPP Turkey co-chair görevini üstlenmiş, ISACA Europe ve ISACA Asia ‘Offıcial Speaker’ görevini sürdürmektedir. Dünya genelinde gerçekleştirilen ‘2021 GRC Women Leader’ ödülüne aday gösterilmiş, Sabancı Üniversitesi siber güvenlik yüksek lisans programına konuk akademik eğitmen olarak ders vermiştir. Bu sene Finlandiya’nın ev sahipliği yaptığı ISACA Conference Europe 2021 konuşmacısı olan Onur,  Bahreyn’de gerçekleştirilecek ISACA Conference Asia 2022 kapsamında da konuşmacı görevini üstlenecektir.

Detaylar

Tarih:
15 Aralık 2021
Saat:
19:30 - 21:00
Etkinlik Kategori:
,